Radio 2

Foorkramers blikken tevreden terug op 3 weken kermis in Turnhout: "Na de oorlog was het ook zo goed"

Gisteren kwam er in Turnhout een einde aan 3 weken kermis. Vorig jaar kon de Augustusfoor door corona niet doorgaan, nu wel, mits de nodige maatregelen. Die werden door alle bezoekers gerespecteerd. De foorkramers blikken dan ook tevreden terug. "Het was de beste kermis die ik al heb meegemaakt, en ik sta hier al 32 jaar", zegt René Lauwers van de attractie De Polyp. 

Ondanks het slechte weer van de afgelopen weken lokte de Augustusfoor in Turnhout toch veel bezoekers. Het was dan ook al even geleden dat de Grote Markt zoveel kermisattracties mocht verwelkomen. Vorig jaar was er geen kermis. Nu kon dat wel doorgaan, met de nodige mondmaskers, afstand en handgel aan elke attractie. 

Die maatregelen hielden de bezoekers niet tegen. In tegendeel, ze werden door iedereen goed opgevolgd, vertellen de foorkramers. "De regels zijn 100 procent gerespecteerd geweest. Dat vond ik heel mooi om te zien. De kermis is hier echt fantastisch gestart", klinkt het. 

Ik sta hier al 32 jaar en dit was het beste jaar. Volgens mijn oudere collega's was het na de oorlog ook zo goed

Foorkramer René Lauwers van attractie De Poliep

"Mensen zijn vooral blij dat ze nog eens kunnen buitenkomen. Ze zijn het beu om altijd maar binnen te zitten en ze willen elkaar weer ontmoeten. Ik sta hier al 32 jaar en dit was het beste jaar dat ik al heb meegemaakt. Volgens mijn oudere collega's was het na de oorlog ook zo goed", vertelt een enthousiaste René Lauwers, foorkramer met de attractie De Polyp. 

Dit jaar moesten de foorkramers van de stad Turnhout ook geen standgeld betalen, omdat de kermis vorig jaar was afgelast. Uit dankbaarheid schonken de foorkramers vorige week al een kermispaard aan de stad. Vandaag wordt de kermis in Turnhout afgebroken. 

Meest gelezen