Radio 2

Jonge vrouw zegt dat ze verkrachtingsdrug in haar drankje kreeg tijdens Oostends festival: "aanvaard nooit een drankje van iemand die je niet kent"

Het eerste feestje in 2 jaar tijd werd een nachtmerrie voor de 19-jarige Malak Belakhdar. De Oostendse zakte plots ineen tijdens het festival Ostend Beach. De artsen hebben sterke vermoedens dat iemand een verkrachtingsdrug in haar drankje heeft gemengd. 

Malak Belakhdar had er al een leuke dag op zitten zaterdag. Ze had met een groepje vriendinnen duchtig gevierd tijdens Ostend Beach, een festival met vooral elektronische muziek. "We waren zeer uitgelaten omdat we eindelijk weer eens konden feesten zoals voor corona", zegt ze. Maar toen zakte ze ineen. "Ik voelde hoe ik plots heel zwak op mijn benen stond. Ik probeerde tot aan het toilet te gaan, maar ben neergestort aan de VIP-tent, net voor de security."

Het festival is een nachtmerrie geworden voor mij, maar het had nog erger kunnen aflopen
Malak Belakhdar

Malak herinnert zich hoe mensen haar vragen stelden en in het gezicht klapten om haar weer bij bewustzijn te brengen, maar ze kon niet antwoorden of reageren. Pas nadat ze 3 uur aan een baxter lag met antistoffen, kwam ze langzaam weer bij. De dokters vonden een mix van ketamine en XTC in haar bloed en vermoeden dat iemand iets in haar drank heeft gedaan.

Dan toch aangifte gedaan

De jonge vrouw is nog altijd erg onder de indruk van wat er gebeurd is en voelt zich nog altijd suf. "Maar dit had veel erger kunnen aflopen", beseft ze. "Ik kon zijn aangerand of verkracht." Aanvankelijk wou ze geen aangifte doen bij de politie omdat ze weinig hoop had dat er iemand zou gevonden worden. "Ik heb die avond met veel mensen gepraat en gedanst en kan me moeilijk nog herinneren met wie". Maar de politie heeft haar kunnen overtuigen om het toch te doen. Nu mogen ze onder meer de beelden van de veiligheidscamera's onderzoeken, zonder aangifte zouden ze daar geen toelating voor hebben gehad." Hoe dan ook wil Malak nu andere meisjes en vrouwen waarschuwen om geen drank aan te nemen van onbekenden. "Het was eigenlijk zeer onverstandig van mij om dat te doen." 

Meest gelezen