Na maandenlange sluiting heropenen kantoren Financiën vanaf 1 september

Vanaf 1 september gaan de kantoren van de overheidsdienst Financiën weer open voor het publiek. De kantoren zijn al sinds oktober dicht door de coronacrisis, maar binnenkort zijn fysieke afspraken dus weer mogelijk. Telefonische hulp blijft wel nog steeds een eerste stap.

Door de coronamaatregelen besliste de overheidsdienst Financiën eind oktober 2020 om de kantoren te sluiten. Alleen in uitzonderlijke gevallen, zoals bij een complexe belastingaangifte of bij taalproblemen, was er wel nog een afspraak mogelijk in één van de kantoren. 

Maar nu de coronacijfers er steeds beter beginnen uit te zien, kunnen de kantoren van Financiën heropenen. Wie dus bijvoorbeeld hulp nodig heeft bij zijn belastingaangifte kan opnieuw ter plaatse terecht. Om wachtrijen te vermijden, geeft Financiën wel nog altijd de voorkeur aan telefonische hulp. Maar als telefonische hulp niet volstaat, kan een afspraak gemaakt worden op kantoor.

Die fysieke afspraken blijven volgens minister van Financiën Vincent Van Peteghem (CD&V) cruciaal. “Hoewel de dienstverlening digitaliseert, blijft het enorm belangrijk dat we voor iedereen toegankelijk blijven en dat we mensen in de kantoren blijven ontvangen, wanneer dat nodig is”, zegt Van Peteghem. 

Hoewel de dienstverlening digitaliseert, blijft het enorm belangrijk dat we voor iedereen toegankelijk blijven

Vincent Van Peteghem (CD&V), minister van Financiën

Zeker voor kwetsbare mensen is het volgens Van Peteghem belangrijk om langs te kunnen gaan op een kantoor. Zo konden de slachtoffers van het noodweer vorige maand niet allemaal op tijd hun belastingaangifte indienen. 

Meest gelezen