Man overlijdt na aanrijding door trein in Testelt

In Testelt, deelgemeente van Scherpenheuvel-Zichem is een man overleden nadat hij werd aangereden door een goederentrein. Het ongeval gebeurde gisteravond. Het treinverkeer was een tijdlang onderbroken tussen Testelt en Diest. Het slachtoffer zou de rode lichten en gesloten slagbomen genegeerd hebben.

Even over 8 uur zondagavond werd een man aangereden aan de overweg in Testelt, een deelgemeente van Scherpenheuvel-Zichem.  Hij stak met de fiets de gesloten overweg aan de Pastoriestraat over. Daarop werd hij gegrepen door een goederentrein. Hij zou de rode lichten en de gesloten slagbomen genegeerd hebben.  Het slachtoffer, een veertiger uit Diest, overleefde de klap niet.  Een wetsdokter en het labo kwamen ter plaatse om de omstandigheden van het ongeval te onderzoeken. De spooroverweg bleef de hele avond afgesloten. De NMBS legde een vervangbus in tussen Testelt en Diest. 

Volgens Thomas Baeken van spoornetbeheerder Infrabel zou de man aan de overweg hebben gewacht tot een trein gepasseerd was. Daarna stak hij de sporen over, zonder dat hij gemerkt had dat er nog een trein aankwam. "De boodschap blijft: zolang het licht van de overweg nog op rood staat, moet je blijven wachten. Want zelfs als er al een trein gepasseerd is, kan er nog altijd een tweede volgen achter de eerste of in de andere richting. Pas als de slagbomen helemaal naar boven staan en het witte seinlicht brandt, is het veilig om over te steken. In alle andere gevallen moet je wachten."

Meest gelezen