Radio 2 Antwerpen

Voorlopig nog altijd mondmaskerplicht in Lierse straten: burgemeester houdt voet bij stuk, oppositie heeft er genoeg van

In de stad Lier moet je in enkele straten nog altijd een mondmasker dragen. Tom Claes (Groen-Lier&Ko) van de oppositie wil dat daar een einde aan komt, terwijl burgemeester Frank Bogaerts (N-VA) eerst de officiële teksten van de versoepelingen wil afwachten. 

Het dragen van een mondmasker is verplicht tussen 8 en 18 uur in de Antwerpsestraat, Grote Markt, Zimmerplein, Eikelstraat en het  F. Timmermansplein. En dat vindt de oppositie achterhaald, zeker met de dalende coronacijfers en de laatste versoepelingen. "Soms loop je helemaal alleen op straat met een mondmasker. Dat gaat te ver en heeft geen zin", zegt Claes.  

De mensen moeten zelf kunnen beslissen wanneer ze een mondmasker opzetten

Tom Claes (Groen-Lier&Ko)

Volgens de oppositie is het tijd om de verantwoordelijkheid bij de burgers te leggen. "De mensen moeten zelf kunnen beslissen wanneer ze dat mondmasker opzetten", vertelt Claes. "Het is hoog tijd om af te stappen van die verplichting. Het is ook duidelijk dat het risico op besmetting niet bij wandelen in de openlucht zit."

Luister hier naar het gesprek met Tom Claes:
(Lees verder onder het fragment)

Wachten op officiële teksten

Burgemeester Frank Bogaerts houdt voet bij stuk. "In de huidige officiële teksten staat dat het aanbevolen is om op drukke plaatsen, waar de afstand niet gegarandeerd kan worden, de mondmaskerplicht te behouden", reageert Bogaerts. "De gezondheid van de inwoners staat voorop. Daarom is het voorlopig nog verplicht." 

Zolang ik de officiële ministeriële besluiten niet in handen heb, blijft de mondmaskerplicht

Frank Boogaerts (N-VA), burgemeester Lier

"Zolang ik de officiële ministeriële besluiten niet in handen heb, blijven mondmaskers verplicht. Vaak worden er dingen in de media gezegd, die dan in de officiële teksten toch anders blijken te zijn. Ik wacht de officiële teksten af en neem dan een zo eenduidig mogelijke beslissing", klinkt het. 

Meest gelezen