Archieffoto

Politie vindt 8 transmigranten in vrachtwagen in Hasselt

In Hasselt heeft de politie vanmorgen acht mannen uit de laadruimte van een vrachtwagen gehaald. De mannen zijn tussen 16 en 20 jaar oud en zijn vermoedelijk afkomstig uit Eritrea.

De 4 meerderjarigen zijn intussen vrijgelaten door de politie van Limburg Regio Hoofdstad met het bevel het land te verlaten. Drie minderjarigen en een jongen van wie de leeftijd niet kon worden bepaald, blijven nog even in de cel.  De Dienst Vreemdelingenzaken beslist in de loop van de dag over hun lot.

Gestommel

Deze ochtend kreeg de politie een telefoontje van een chauffeur die gestommel had gehoord in zijn vrachtwagen. Hij stond op dat ogenblik op het industrieterrein Ekkelgaarden in Hasselt. In de laadruimte vond de politie de acht verstekelingen.

Meest gelezen