Archieffoto: ter illustratie

Politiezone Minos waarschuwt: "Deze maand opnieuw meer inbraken in huizen en BMW's"

De politiezone Minos waarschuwt de inwoners van Mortsel, Boechout, Borsbeek, Wijnegem en Wommelgem dat er weer meer ingebroken wordt. In augustus is het aantal woninginbraken fors gestegen, maar er wordt ook opvallend veel ingebroken in BMW's. "De dieven nemen dan de middenconsoles mee, waarschijnlijk voor de software", zegt commissaris Sven Verbaenen van politiezone Minos. 

De politiezone Minos stelt vast dat er meer inbraken zijn in vergelijking met de maanden ervoor. "Het is de vorige maanden wel heel rustig geweest. Maar we merken nu dat er meer woninginbraken zijn en dat er ook meer wordt ingebroken in auto's", vertelt Sven Verbaenen van  politiezone Minos.

De politie geeft het advies om ramen en deuren altijd te sluiten als je weggaat. "De inbrekers gaan binnen via openstaande ramen of deuren, vaak op de eerste verdieping. Soms forceren ze ook ramen of deuren om binnen te geraken", vertelt Verbaenen. 

Zet auto's in een garage of op een plaats met genoeg licht of passage

Politiezone Minos

Ook in BMW's wordt er de laatste tijd meer ingebroken. "De dieven willen de middenconsole meenemen, waarschijnlijk voor de software of voor het gps-systeem", zegt Verbaenen. De politie raadt aan om auto's met een middenconsole binnen in een garage te zetten of op een plaats waar er genoeg licht of passage is. 

Meest gelezen