Pukkelpopkwartier krijgt een vervolg: "Het is de bedoeling om dit soort events te herhalen"

Pukkelpopkwartier, het kleinschalige alternatief voor Pukkelpop aan de Muziekodroom in Hasselt, is een meevaller geworden. De organisatie is erg tevreden over het experiment en bekijkt of ze het de volgende jaren kan herhalen. Het past volledig in de nieuwe samenwerking tussen Pukkelpop en Muziekodroom.

Zo'n 1.500 muziekliefhebbers konden vier dagen lang genieten van een reeks optredens. De eerste editie was volledig uitverkocht. Bezoekers moesten een covidsafety ticket kunnen voorleggen, en dat werkte heel goed. Voor heel wat feestgangers was dit na de coronaperiode duidelijk het feest van de vrijheid.

"Het waren vooral vier dagen vol lachende gezichten, feestende festivalgangers, en artiesten die eindelijk weer konden doen waar ze goed in zijn, en dat is mensen gelukkig maken", zegt Frederik Luyten van Pukkelpop. Dit concept past helemaal in de nieuwe samenwerking tussen Pukkelpop en de Muziekodroom die eind vorig jaar startte: "We zullen kijken wat er in de toekomst allemaal mogelijk is, maar het is  de bedoeling om vanuit Pukkelpop, de stad Hasselt, PXL Music en met de Muziekodroom om nieuwe evenementen te organiseren. Daar gaan we werk van maken." 

Meest gelezen