Red Lion Arthur De Sloover uit Kortrijk bezoekt clubs in Ieper en Knokke-Heist na Olympisch goud

Hockeyspeler Arthur De Sloover uit Kortrijk is nog maar net bekomen van zijn Olympisch avontuur of het is alweer bijzonder druk. Hij bezocht vandaag hockeyclubs in onder meer Ieper en Knokke-Heist om de sport te promoten en de jonge spelertjes een goede start toe te wensen van het nieuwe seizoen. 

“Moeten? Ik heb de eer om hier te mógen zijn", corrigeert Red Lion Arthur De Sloover tijdens zijn bezoek aan de Westhoek Wildcats. De olympiër bezoekt op dit ogenblik wel meer hockeyclubs om hen te steunen na een eerder slecht jaar. "We zijn inderdaad een aantal leden verloren tijdens de coronaperiode", getuigt Carl Vanhoutte van de Westhoek Wildcats, "spelers die tijdens de lockdown zijn overgeschakeld op een andere, individuele sport. Maar de gouden medaille van de Red Lions belooft veel goed te maken. De groei van onze sport loopt recht evenredig met het succes van onze nationale ploegen, de Red Lions en Red Panthers." Nu al merken ze in Ieper hoe meer mensen inschrijven voor een initiatie.

Tips voor jonge spelers

Arthur De Sloover vindt het allemaal bijzonder fijn, deelt handtekeningen uit en geeft de jonge spelertjes tips. "Ik vond het als kind zelf altijd leuk om spelers van de nationale ploeg te mogen ontmoeten en hun handtekeningen te verzamelen. Dat is motiverend. En die tips slaan goed bij de kinderen aan, op die leeftijd leren ze het meeste bij."

Ook kinderen enthousiast

Ook de kinderen zelf vinden het geweldig. "Een Red Lion ontmoet je niet elke dag", vertelt Amber Jones uit Ieper (12), ze is één van de 75 meisjes op een totaal van 200 spelers in Ieper. "Ik vind het super dat Arthur de moeite doet om helemaal naar hier te komen. Hij heeft mij ook al een paar goede tips gegeven. Volgend jaar wordt trouwens een super jaar, want we zullen voor het eerst een afzonderlijke meisjesploeg hebben en daar kijk ik wel naar uit." 

Meest gelezen