Radio 2

Buurtbewoners Masuistraat in Schaarbeek slaan alarm: 'Verkeerssituatie is onhoudbaar' 

De verkeerssituatie in de Masuistraat in Schaarbeek is volgens buurtbewoners onhoudbaar. Afgelopen weekend heeft een man met zijn bestelwagen nog een fietser aangereden en is hij tegen geparkeerde wagens gebotst. Schepen van Mobiliteit, Adelheid Byttebier (Groen), belooft de straat aan te pakken.

Sinds 2018 is er in Schaarbeek een maximumsnelheid van 30 kilometer per uur. Toch wordt die niet altijd nageleefd. "Dat moeten we afdwingen in samenwerking met de politie, maar ook via de inrichting", zegt schepen van Mobiliteit, Adelheid Byttebier. Al moet aan die inrichting nog heel wat gebeuren.

Burgercollectief 1030/0 vraagt al jaren om een structurele oplossing in de Masuistraat. Die straat loopt deels in Schaarbeek en deels in stad Brussel. Enkel stad Brussel maakte al werk van een veiligere straat en installeerde Berlijnse kussens en wegversmallingen. Dat is volgens het burgercollectief nog niet perfect, maar wel een grote verbetering.

Berlijnse kussens en wegversmalling

Op het grondgebied van Schaarbeek bleven ingrepen voorlopig uit. De gemeente wil eerst de schoolbuurten veilig maken. De Masuistraat komt nog voor het einde van dit jaar aan de beurt, belooft Byttebier. Ze denkt daarbij aan Berlijnse kussens en wegversmallingen. "Dat zijn de maatregelen die we het snelst kunnen nemen om de hardrijders de maximumsnelheid van 30 kilometer per uur te doen respecteren."

Meest gelezen