Foto: Radio 2

Zowel overleden zusjes (1,5 en 9) als vrachtwagenbestuurder hadden groen licht bij dodelijk ongeval in Antwerpen

In Antwerpen zijn twee kinderen van 1,5 en 9 jaar oud om het leven gekomen bij een ongeval met een vrachtwagen. Dat gebeurde in de Lange Leemstraat op het kruispunt met de Sint-Vincentiusstraat. De vrachtwagenbestuurder sloeg linksaf maar zag door een onbekende oorzaak de meisjes niet oversteken.

De slachtoffertjes waren zussen van elkaar en waren leden van een gezin uit de Joodse gemeenschap. Ze staken met een (niet-elektrische) step aan de hand de straat over. Het ongeval gebeurde op een niet-conflictvrij kruispunt. Dat wil zeggen dat zowel de kinderen als de vrachtwagenbestuurder groen hadden.

"Maar de vraag blijft waarom de vrachtwagenbestuurder, die links wilde afslaan, de twee meisjes niet heeft opgemerkt", zegt Kristof Aerts van het Antwerpse parket. "Dat zal moeten blijken uit zowel het verslag van de deskundigen als het verhoor met de vrachtwagenchauffeur. Dat laatste is nog niet gebeurd omdat de bestuurder in shock is."

Nog volgens het parket waren de twee meisjes alleen op het moment dat ze de straat overstaken. De familie en getuigen krijgen slachtofferhulp. 

Bekijk hieronder het verslag uit “Het journaal”:

Videospeler inladen...

In een eerdere versie van dit artikel stond dat de kinderen broer en zus van elkaar waren. Die informatie had onze redactie van de Antwerpse politie gekregen. Later deelde het parket echter mee dat de kinderen zussen waren.
De kinderen werden gevonden met een niet-elektrische step, uit camerabeelden bleek later dat ze met de step in de hand de straat overstaken.

Meest gelezen