Vlnr: Jean-Marie 'JM' Desreux, Jimmy Samijn, Glenn De Gendt en Koen Bruggemans

Dubbel feest voor Jimmy Samijn van Get Ready

Vandaag is het dubbel feest voor Jimmy Samijn in Erpe-Mere. De zanger van Get Ready wordt 47 en de groep bestaat dit jaar 25 jaar. Al staan er geen wilde uitspattingen op het programma van Jimmy vandaag, maar wel een bezoek aan de kapper...

"Je moet dankbaar zijn voor elk jaartje dat erbij komt", vertelt Jimmy Samijn aan Radio 2 Oost-Vlaanderen. "Die 25 jaar Get Ready zijn de mooiste uit mijn leven. Ook daarvoor ben ik dankbaar, dat ik 25 jaar kan doen wat ik graag doe: op het podium staan, nummers uitbrengen, zingen en alles wat er komt bij kijken." Vandaag houdt Jimmy het kalmpjes aan: "Ik ga nog naar de kapper vandaag, want ik heb morgen TV-opnames voor 'Tien om te Zien'. Dus ik houd het rustig vandaag, zodat ik er morgen niet bijsta als een halve gare", lacht Jimmy.

Gouden beginjaren

Get Ready begon als een komeet in de Vlaamse showbizz, met hysterische fans en verschillende optredens op één dag in de beginjaren. "Dat mis ik eerlijk gezegd niet", lacht Jimmy, "als ik eraan terugdenk, is dat natuurlijk een van de mooiste perioden, maar het was ook heel hectisch. Het verschil is dat als we nu een optreden doen, we er meer van genieten. Vroeger was het meer van optreden, hup, andere kleren aan, hup, naar het volgende. Dat was meer bandwerk eigenlijk."

Die 25 jaar Get Ready zijn de mooiste uit mijn leven

Jimmy Samijn

Afgelopen weekend stond Get Ready nog op het podium van Kamping Kitsch Club. "Oh My God, dat was ons eerste optreden na anderhalf jaar, dus het was wel even opnieuw wennen. Maar om dan voor een publiek te staan van 18.000 man die uit hun dak gingen! Als eerste optreden was het toch een goeie start." In hun beginperiode bestond hun publiek vooral uit jonge meisjes, maar dat is intussen een beetje veranderd. "Het zijn intussen volwassen vrouwen geworden, maar eigenlijk een heel gemengd publiek. Op Kamping Kitsch stonden er ook mannen mee te doen, sommige wel al wat zat, maar iedereen ging gewoon uit zijn dak."

Nieuwe plaat om 25 jaar te vieren

"We hebben nu al 'Diep' uitgebracht in een Motownversie. Onze grootste hits hebben we herwerkt en op 8 oktober komt ons album uit. Ook met nieuwe nummers erbij uiteraard, want je kan niet altijd hetzelfde blijven doen. Het zal heel verrassend zijn. En wat ik ook heel leuk vind, is dat het ook zal uitkomen op vinyl. Ik heb nog nooit een vinylplaat van onze groep gehad, dus dat is wel leuk eigenlijk."

kasto80

Meest gelezen