Lotus Bakeries in Lembeke breidt uit: eind volgend jaar 80 jobs erbij

Lotus Bakeries blijft investeren in haar hoofdvestiging in Lembeke bij Kaprijke. De koekjesfabrikant bouwt er een tweede deegkamer en een extra lijn om de nieuwe gevulde speculooskoekjes te produceren. Die moeten tegen de zomer van volgend jaar klaar zijn en zullen goed zijn voor een extra tewerkstelling van 80 mensen.

Lotus Bakeries pakte onlangs uit met sterke halfjaarcijfers. De omzet steeg in de eerste helft van 2021 met 42 miljoen euro. Het bedrijf is ook ambitieus en wil van zijn Biscoff (de internationale naam voor het speculooskoekje) één van de bekendste koekjes ter wereld maken. Om de productie gelijke tred te laten houden met de vraag, investeert de Oost-Vlaamse koekjesbakker zowel in haar vestiging in Lembeke als in haar Amerikaanse vestiging. In Lembeke bouwt Lotus op dit moment aan een extra deegkamer en een extra productielijn.

Ook nieuw product blijkt succesvol

De nieuwe productielijn is er een voor het nieuwe koekje in het aanbod van Lotus Bakeries: de gevulde Lotus Biscoff. Ruim een jaar geleden lanceerde Lotus het koekje dat bestaat uit twee speculooskoekjes met daartussen een vulling van chocolade, vanillecrème of speculooscrème. Hoewel het bedrijf er nog geen reclame voor maakt, kan het nauwelijks de vraag volgen en dus wordt er geïnvesteerd in extra productiecapaciteit.

De investeringen betekenen ook goed nieuws voor de werkgelegenheid. Nu stelt Lotus 460 mensen tewerk in Lembeke, tegen volgende zomer moeten dat er 540 zijn, 80 extra dus. Het gaat om diverse profielen zoals machine-operatoren en techniekers, maar ook in de administratie of aan de productielijnen zoekt het bedrijf nog werknemers.

kasto80

Meest gelezen