Mobiele opleiding werpt meteen vruchten af bij CGK in Gullegem

Exclusieve mobiele opleidingen helpen bedrijven bij het aantrekken van gespecialiseerde medewerkers. CGK uit Gullegem kon op deze manier 3 vacatures invullen voor industrieel isolateur. De 3 kandidaten zijn ondertussen aan de slag na een opleidingsmodule van 2 maanden. “Het grote voordeel is dat iedereen die genoeg motivatie heeft om de handen uit de mouwen te steken, kan instappen”, zegt Geert Denutte, medeoprichter van het bedrijf. 

Vlaams-minister van Werk Hilde Crevits investeert 1,25 miljoen euro in de nodige infrastructuur en ondersteuning zodat de VDAB meer felbegeerde profielen naar de bedrijven kan leiden via de mobiele opleidingen. “We brengen de werkzoekende en de opleiding dichter bij het bedrijf, fysiek en inhoudelijk. Het is een variant van het werkplekleren, echt maatwerk waarmee de krapte op onze arbeidsmarkt gericht wordt aangepakt.”

Processie van Echternach is verleden tijd!

CGK is een bedrijf dat milieuvriendelijke oplossingen biedt rond de opslag, de behandeling en het gebruikt van chemicaliën en gevaarlijke vloeistoffen op bedrijfssites. Maar ook bij het voorkomen van corrosievorming aan bruggen, steigers en kaaimuren. CGK telt meer dan 90 personeelsleden. “We hebben in het verleden veel geld en energie gestoken in de traditionele opleidingen, maar het resultaat was er niet naar. Het leek op de processie van Echternach, 3 stappen vooruit werden steeds gevolgd door een paar stappen in de andere richting omdat heel wat sollicitanten om wat voor reden dan ook afhaakten. Maar dat is dus verleden tijd!”, zegt Geert Denutte,  medeoprichter van CGK. “Deze nieuwe vorm van werkplekleren blijkt de ideale en ultieme manier om geschikte medewerkers te vinden voor heel specifieke profielen waar geen gerichte opleiding voor bestaat.” 

Nieuwe vorm van werkplekleren is ideale en ultieme manier om geschikte medewerkers te vinden!

Geert Denutte, medeoprichter van CGK

Konvert en VDAB als partner

Konvert stond in voor rekrutering van de kandidaten, VDAB stelde een instructeur ter beschikking die in het bedrijf de technische opleiding voor zijn rekening nam. De cursisten volgden 3 dagen per week opleiding, de 2 andere dagen werden ze meteen op de werkvloer ingepast om hun verworven kennis in de praktijk te brengen. “Al bij al duurt zo’n opleiding een paar maanden, de kandidaten zijn snel inzetbaar. De 3 werkzoekenden konden meteen aan de slag bij CKG als industrieel installateur. We starten nu een 2de project op voor kunststoflassers”, aldus Denutte.

Meest gelezen