Avalon All rights reserved.

Rock-'n-rollwereld rouwt om Charlie Watts: "De Stones zijn hun machinekamer kwijt"

Grote artiesten delen massaal hun steun en eerbetoon aan de vandaag overleden drummer Charlie Watts van The Rolling Stones. Onder meer Elton John, Paul McCartney, Ringo Starr, Kiss en David Coverdale van Whitesnake nemen online afscheid van de drummer van The Rolling Stones. Ook de tijdschriften "Rolling Stone" en "Billboard" eren de overleden drummer.

"God zegene je, Charlie Watts. We gaan je missen, man", schrijft collega-drummer Ringo Starr van The Beatles, die andere grote rockgroep.

Zanger Paul McCartney van The Beatles noemt Watts "een geweldige man". "Ik wist dat hij ziek was, maar ik wist niet dat hij zo ziek was. Heel veel liefde voor zijn familie", zegt hij in een boodschap op Twitter. "Ik hou van je Charlie, dat heb ik altijd gedaan, mooie man."

"Charlie Watts was de ultieme drummer. De meest stijlvolle man die er was en zo'n geweldig gezelschap", twittert Elton John.

De Canadese zanger Bryan Adams noemt Charlie Watts "de grootste drummer ooit en een echte gentleman".

De Amerikaanse hardrockband Kiss houdt het bij een eenvoudig "rust in vrede".

"Een zeer fijne, getalenteerde man (...) Dank u Charlie", twittert zanger David Coverdale van Whitesnake, die ook bij Deep Purple heeft gezongen.

"Charlie was een fantastische drummer en ik hou van de muziek van de Stones", laat zanger Brian Wilson weten, een van de zangers van The Beach Boys.

Op zijn website roemt het iconische blad Rolling Stone Charlie Watts en schrijft het dat het moeilijk voor te stellen is dat zijn band The Rolling Stones zonder Watts verder moet. "Zijn lichte slag, uniek ritmisch gevoel en onberispelijk gevoel maakten hem zowel de motor achter de muziek van de Stones als een van de bekendste en gerespecteerste drummers aller tijden", aldus "Rolling Stone".

"De machinekamer van de Rolling Stones is niet meer", schrijft het "Billboard". "Watts verwerkte het jazzgevoel in de mix van rock, blues en R&B van de Stones. Altijd op tijd, maar vaak spelend rond het ritme, was zijn drumstijl een perfecte aanvulling op de ruime en bedrieglijk complexe ritmepatronen van de band." Watts was volgens Billboard niet alleen een geweldige studiodrummer, ook live behoorde hij tot de besten ter wereld.

Mario Goossens (drummer Triggerfinger): "Charlie Watts heeft me geleerd hoe een liedje te dienen als drummer"

Videospeler inladen...

Meest gelezen