© Belbachir Boumediene

Schoolagenten Carma starten met draaiboek voor politiehulp: “We willen de problemen in de scholen snel aanpakken”

In de politiezone Carma zijn al vier jaar een drietal schoolagenten actief. Vanaf 1 september starten die met een nieuwe procedure als er dringend hulp moet geboden worden in de scholen.

“Ik heb het al meegemaakt dat scholen wachten totdat ik opnieuw op kantoor was”, vertelt hoofdinspecteur Fabio Carzedda van politie Carma. “Achteraf bleek dat het beter was om via de dienst 101 een interventieploeg te sturen om het probleem zo snel mogelijk aan te pakken.” Met een draaiboek voor noodhulp worden de juiste afspraken met de scholen gemaakt om dit soort situaties te vermijden.

We zijn zeer zichtbaar in en rond de scholen

Hoofdinspecteur Fabio Carzedda

Schoolagenten zijn al enkele jaren actief in de politiezone. “We zijn zeer zichtbaar in en rond de scholen voor de leerlingen, de leerkrachten en de directie”, gaat de hoofdinspecteur verder. “Zo kennen ze ons en spreken ze ons sneller aan als er zich problemen voordoen.” De politie wil een aanspreekpunt zijn bij kleine en grote problemen. Dat kan gaan van pesterijen tot strafbare feiten. Om zo laagdrempelig mogelijk te werken, zijn de drie schoolagenten ook actief op de sociale media.

Meest gelezen