Bewoner overlijdt bij woningbrand in Sint-Katelijne-Waver

In Sint-Katelijne-Waver is vannacht een dodelijk slachtoffer gevallen bij een woningbrand. De bewoner van de woning overleefde de brand niet. De hulpdiensten troffen de man aan in zijn woonkamer maar alle hulp kwam te laat. Het gelijkvloers van de woning raakte ook zwaar beschadigd, het huis is onbewoonbaar. Onderzoek moet nog uitwijzen hoe de brand precies is ontstaan. 

De brand ontstond rond 2 uur 's nachts op het gelijkvloers, aan de achterkant van de woning. Volgens de brandweer is het vuur opnieuw opgelaaid nadat de rolluiken gesmolten waren, waardoor de brand weer zuurstof kreeg. 

De hulpdiensten troffen de bewoner aan in de woonkamer op het gelijkvloers. Voor de man kwam alle hulp te laat. Het gelijkvloers van de woning liep veel brandschade op en op de eerste verdieping is er rookschade. Het huis is daardoor onbewoonbaar. Ook het huis van de buren liep rookschade op, maar die woning blijft bewoonbaar. 

Het is nog niet duidelijk hoe de brand precies is ontstaan. De wetsgeneesheer en het labo kwamen ter plaatse voor verder onderzoek.

Meest gelezen