Red Sport Padel

Voorlopig geen padelterreinen in Tielt-Winge: omwonenden vrezen overlast

Er komen voorlopig dan toch geen padelterreinen in Tielt-Winge. Omwonenden hebben bezwaar ingediend omdat ze bang zijn voor overlast, en daardoor wordt alles nu op de lange baan geschoven. 

Er waren nochtans al concrete plannen om met de bouw te beginnen van 11 padelterreinen op het Solveld in Tielt-Winge. De nodige vergunningen waren er en er waren ook al uitbaters gevonden. Maar omwonenden hebben bezwaar tegen het project en tekenden beroep aan. Burgemeester Rudi Beeken (Open VLD) vindt het een spijtige zaak.

Ik vind het wel vreemd dat omwonenden wisten dat er een sportbestemming aan die terreinen gegeven was, voor ze er kwamen wonen.

Rudi Beeken, burgemeester Tielt-Winge

"We konden daar de hele site uitbouwen en daar een kwalitatieve sportinfrastructuur aanbieden voor onze 11.000 inwoners, maar we zullen nog wat langer moeten wachten", zegt Beeken. "Ik ben niet boos op de mensen die beroep aangetekend hebben, die hebben dat recht. Maar ik vind het wel vreemd dat omwonenden wisten dat er een sportbestemming aan die terreinen gegeven was, voor ze er kwamen wonen. Er zouden oorspronkelijk zelfs voetbalvelden komen met grote lampen die meer hinder zouden opgeleverd hebben" legt Beeken uit. "Ik heb met volle goesting die vergunning goedgekeurd omdat de gemeenteraad dus al jaren geleden die bestemming voorzien had."

Het hele dossier moet nu opnieuw naar de provincie. Pas over een maand of drie weten we of de padelterreinen in Tielt-Winge er dan toch komen of niet. 

Meest gelezen