Pixabay

Gent schaft mondmaskerplicht af in winkelstraten: "Iedereen heeft kans gehad om zich te vaccineren"

In de Gentse winkelstraten is het binnenkort niet langer nodig om een mondmasker te dragen. Vanaf 30 augustus schaft de stad die verplichting af. "Het is nu ieders verantwoordelijkheid om zelf te beslissen wanneer hij of zij een mondmasker draagt", klinkt het bij burgemeester Mathias De Clercq (Open VLD).

Wie wil winkelen in Gent, hoeft vanaf volgende week geen mondmasker meer te dragen in de winkelstraten in het centrum. De stad schaft vanaf 30 augustus de mondmaskerplicht af in het winkelwandelgebied. Burgemeester Mathias De Clercq (Open VLD) vindt dat een logische beslissing. "Iedereen heeft de kans gehad om zich te laten vaccineren", klinkt het in een persbericht. 

Nog steeds aangeraden bij veel volk

"Het is nu ieders verantwoordelijkheid om zelf te beslissen wanneer hij of zij een mondmasker draagt in de openbare ruimte", legt De Clercq uit. "We raden aan om steeds een mondmasker bij te hebben en het op te zetten bij drukte of wanneer afstand houden niet meer mogelijk is."

De mondmaskerplicht wordt al even afgebouwd in Gent. Zo werd de verplichting om een mondmasker te dragen aan schoolomgevingen al afgeschaft op 1 juli, maar de stad gaat nu nog iets verder. "Deze beslissing hebben we genomen na overleg met medische experten", laat de stad weten. 

Meest gelezen