Het huis van François is onbewoonbaar.
Radio 2

Huis in Zaventem staat op instorten na waterlek: "We zaten in de zetel en ineens begon de gevel te scheuren"

Het was stevig schrikken voor François Sanders uit Zaventem toen hij zondagavond merkte dat de gevel van zijn huis begon te scheuren. Door een groot waterlek onder het huis is een groot deel van de fundering weggespoeld. De woning is onbewoonbaar.

François zat zondagavond in zijn zetel naar het voetbal op tv te kijken, toen hij ineens een vreemd geluid hoorde. "Ik hoorde een gekraak maar ik zag niet meteen iets. Pas toen ik in de veranda ging kijken, zag ik dat de muur aan het scheuren was. We panikeerden en omdat ik water hoorde stromen, hebben we direct naar de watermaatschappij gebeld." Daarna belde François ook naar de brandweer. "De commandant stuurde direct iedereen naar buiten omdat het binnen te gevaarlijk was. En dus stonden we op straat."

Radio 2

Fundering weggespoeld

Vandaag zoeken deskundigen verder naar de precieze oorzaak van de scheur. "Waarschijnlijk is een groot deel van de fundering weggespoeld door een waterlek maar we wachten zelf nog op meer duidelijkheid", zegt François. "Het huis zal zeker gedeeltelijk moeten worden afgebroken maar hoe lang het zal duren voordat het weer bewoonbaar is, weten we nog niet."

Radio 2

Voorlopig op hotel

In afwachting van een oplossing verblijven François en zijn echtgenote nu op hotel. Ze hopen dat ze in Zaventem kunnen blijven. "Ik ben in 1947 in dit huis geboren. Het is een oude boerderij die nog van mijn grootvader is geweest. Maar nu durf ik er niet meer binnen te gaan. Als het instort, zit ik er misschien onder. Nu zitten we even op hotel maar dat kan niet blijven duren. Misschien moeten we een appartement huren of kan de gemeente ons helpen. Maar dat is allemaal nog een groot vraagteken voor ons."

Radio 2

Meest gelezen