Jong everzwijn komt vast te zitten in bumper na aanrijding in Zonhoven

In Zonhoven is vanmorgen een jong everzwijn aangereden door een automobilist. De big kwam vooraan vast te zitten in de bumper van de wagen. Het everzwijn werd nog naar het Natuurhulpcentrum van Oudsbergen gebracht, maar omdat het zwaar gewond was, heeft een veearts het laten inslapen.

Het ongeval gebeurde in de Molenweg in Zonhoven, ter hoogte van de voetbalvelden, vertelt Yentl Nijs van het Natuurhulpcentrum. "Een moeder everzwijn stak er met twee biggen de weg over, maar een automobilist kon één van de jongen niet meer ontwijken."

Hij had een gebroken poot en inwendige bloedingen, we hebben hem jammer genoeg moeten euthanaseren

Natuurhulpcentrum

"Het everzwijntje kwam vast te zitten in de bumper van de auto, net voor de radiator van de wagen", gaat Nijs verder. "We hebben het rooster moeten openbreken om het dier te kunnen bevrijden. We hebben de big meegenomen naar het Natuurhulpcentrum. Maar hij had een gebroken poot en inwendige bloedingen. We hebben hem jammer genoeg moeten euthanaseren."

Meest gelezen