Stad Mechelen

Mechelen haalt tijdelijke wc-containers weg: "Inwoners vinden dat de stad lijkt op een camping"

De stad Mechelen laat begin volgende week de wc-containers weghalen die er tijdens de coronaperiode werden gezet. De toiletten zouden het straatbeeld ontsieren. Nu cafés en restaurants weer open zijn, kunnen mensen daar opnieuw terecht. "Maar we willen wel een structurele oplossing, ook voor mensen met een beperking", zegt gemeenteraadslid Marc Hendrickx (N-VA). 

Mechelen laat volgende week de wc-containers weghalen. "De containers werden daar gezet tijdens de coronacrisis om iedereen de kans te geven om naar het toilet te gaan", legt Hendrickx uit. "Ze staan op toeristische hotspots zoals de Grote Markt en de Vismarkt. Nu de restaurants en cafés opnieuw open zijn, wijzen veel Mechelaars me erop dat onze stad lijkt op een camping. De toiletten ontsieren het straatbeeld."

Structurele oplossing

Begin volgende week, na het festival Maanrock in het Park, haalt een gespecialiseerde firma de toiletten weg. "De openbare wc's zijn natuurlijk wel heel handig en we willen een structurele oplossing in de binnenstad en deelgemeenten. Daarbij willen we ook rekening houden met mensen met een beperking. De nieuwe openbare toiletten moeten wel beter in het straatbeeld passen", zegt Hendrickx. 

Meest gelezen