Verdachte van home invasion in Grimbergen blijft in de cel

De verdachte die in juni een home invasion zou hebben gepleegd in Grimbergen blijft aangehouden, dat heeft de Brusselse raadkamer beslist. Bij de home invasion raakte een 90-jarige vrouw zwaargewond. Ze werd gewurgd en zou ook seksueel misbruikt zijn. 

De Brusselse raadkamer heeft de aanhouding verlengd van de man die in juni een gewelddadige home invasion zou hebben gepleegd in Grimbergen. Daarbij raakte een 90-jarige vrouw zwaargewond.

De hoogbejaarde vrouw verklaarde dat ze door een onbekende man was gevolgd toen ze op 22 juni terugkwam van de winkel. Thuis werd ze in elkaar geslagen en vastgebonden. De dader probeerde haar te wurgen en zou haar nadien ook seksueel hebben misbruikt. De man sloeg daarna op de vlucht met de gsm, de portefeuille en de sleutels van het slachtoffer. De vrouw kon zichzelf uiteindelijk bevrijden en om hulp roepen. Ze werd zwaargewond overgebracht naar het ziekenhuis, maar verkeerde niet in levensgevaar.

Gefilmd door bewakingscamera's

De federale gerechtelijke politie van Halle-Vilvoorde kon een kleine maand later een verdachte oppakken. De man was gefilmd door bewakingscamera’s en werd herkend door een politiepatrouille aan het Noordstation in Brussel. De 34-jarige man had de sleutels van het slachtoffer op zak en bekende dat hij haar bankkaart had gebruikt. Hij ontkende echter betrokken te zijn geweest bij de home invasion, maar werd door de onderzoeksrechter onder aanhoudingsmandaat geplaatst. Afgelopen donderdag moest de man opnieuw voor de raadkamer verschijnen en werd zijn aanhouding verlengd. Daardoor blijft hij nog minstens twee maanden in de cel.

Meest gelezen