Radio 2

Massa volk voor Tien Om Te Zien in Middelkerke: "Misschien blijft het niet bij die ene uitzending"

Een massa volk heeft woensdagavond op de Zeedijk genoten van de terugkeer van Tien om te Zien. Zo'n 5.000 fans konden erbij zijn voor de opname van een eenmalige uitzending van het legendarische muziekprogramma van VTM. 

Vooral in de jaren '90 lokte Tien om te Zien elke zomer massaal veel volk naar de Zeedijk. Toen in Blankenberge, gisteren was het in Middelkerke. Met artiesten van vroeger maar ook artiesten van nu, zoals Metejoor en Emma Heesters. Ook Luc Steeno was erbij. Hij liet uitschijnen dat het misschien niet bij deze éne nieuwe uitzending van Tien om te Zien zal blijven: "Ik denk dat ze bij VTM beseft hebben dat er ontzettend veel kijkers naar de compilaties kijken, zo'n 600.000. Dit is nu een proef, ik hoop dat ze beslissen dat het programma volgend jaar terug komt." 

(lees verder onder de foto)

Radio 2

De presentatie gebeurde door het iconische duo Willy Sommers en Anne de Baetzelier. Ook Laura Tesoro presenteerde mee, samen met een andere jongeman Aaron Blommaert. Koen Wauters genoot ook enorm op de Zeedijk in Middelkerke: "De sfeer is echt vergelijkbaar, vroeger stond er nog wat meer volk, maar 5.000 is ook al heel mooi natuurlijk. Het is nostalgisch, artiesten van vroeger samen met artiesten die nu de kop op steken, het is heel tof."

(lees verder onder de foto)

Radio 2

Keert het programma volgend jaar terug? Dat is de vraag die in Middelkerke meerdere keren werd gesteld. DJ Regi Penxten ziet dat ook wel zitten, maar ze mogen niet overdrijven vindt hij: "Niet elke week, want dat gaat het heel snel terug verdwijnen. Er zijn gewoon niet genoeg platen en nieuwe artiesten om het programma elke week te vullen. Maar ik vind sowieso dat het jaarlijks moet terugkomen, 2 à 3 keer per jaar. Nu was het een fantastisch event."

Het programma wordt op 1 september uitgezonden.

 

Meest gelezen