Aantal bioboeren in Limburg verdubbelde op 5 jaar tijd

In 5 jaar tijd zijn er 30 bioboerderijen bij gekomen in Limburg, dat brengt het totaal op een bescheiden 77 Limburgse bioboeren, een verdubbeling ten opzichte van van 5 jaar geleden. 

Uit de cijfers van het Departement Landbouw en Visserij blijkt dat de biolandbouw nu ook wat meer aan terrein wint in Limburg. Zo startte ook Vicky Deprez uit Gingelom enkele jaren geleden het biologisch pluimveebedrijf Bio-Ei-Korbol op, samen met haar man. Bio was een bewuste keuze, zegt ze. "Binnen de landbouw wou ik innoverend werken, en door voor bio te kiezen, kiezen we voor iets vernieuwend binnen de landbouw. En tegelijk denken we dat door op een biologische manier te werken, we kunnen bijdragen aan een beter welzijn van de dieren." 

(Lees verder onder de foto)

Bij Bio-Ei-Korbol scharrelen 15.000 leghennen. "Binnen de traditionele landbouw zijn we een kleinschalig bedrijf, maar voor een biobedrijf is 15.000 kippen al een groot aantal." Aan biologische landbouwbedrijven worden extra strenge eisen gesteld op het vlak van milieueffecten en dierenwelzijn. Zo mogen bioboeren geen bestrijdingsmiddelen, kunstmest en genetisch gemodificeerde producten gebruiken. Ze krijgen ook regelmatig controle.

Meest gelezen