Belga Image

Ballonvaarders in Sint-Niklaas bedanken vrijwilligers vaccinatiecentrum met ballonvlucht tijdens Vredefeesten

De organisatoren van het ballonfestival tijdens de Vredefeesten in Sint-Niklaas willen tien vrijwilligers bedanken voor hun werk in het vaccinatiecentrum 't Bau-huis. Ze doen dat door hen mee te nemen op een ballonvlucht tijdens de feesten.

Vorig jaar mochten ook al 235 hulpverleners een ballonvaart meemaken tijdens het alternatieve ballonevenement "Respect". Dit jaar mogen tien vrijwilligers van het vaccinatiecentrum 't Bau-huis in Sint-Niklaas mee. 

Verplegers, dokters, politie- en brandweerdiensten

Organisator van het ballonfestival Roy Sax: "Vorig jaar hebben alle Wase ballonvaarders een vlucht aangeboden aan hulpverleners. Dat waren verplegers, dokters, politie- en brandweerdiensten. Toen zijn 235 hulpverleners kunnen meegaan op een ballonvlucht."

Ze hebben zich 200 procent ingespannen om ons door de coronacrisis te loodsen

Organisator ballonfestival Vredefeesten Roy Sax

Dit jaar vindt geen ballonfestival plaats op de grote markt, maar er gaan wel ballonvaarten door op een nog te bepalen plek: "Het festival zal plaatsvinden op een geheime locatie. We kunnen op een plaats zoals de grote markt geen 40.000 à 50.000 mensen controleren op corona, op een volledig afgesloten markt."

Gratis ballonvaart

Maar de organisatie van het ballonfestival wil toch iets doen om vrijwilligers te bedanken. "Die mensen hebben zich 200 procent ingespannen om ons door deze coronacrisis te loodsen. Daarom geven we vrijwilligers van het vaccinatiecentrum 't Bau-huis de kans om een ballonvaart mee te maken. 

De tien medewerkers worden uitgeloot uit meer dan 200 mensen die op vrijwillige basis werkten in het centrum. De gelukkigen worden uitgeloot en nog persoonlijk gecontacteerd.

De Vredefeesten vinden dit jaar plaats op 3, 4 en 5 september 2021.

Meest gelezen