Videospeler inladen...

BEKIJK: Eerbetoon aan overleden tante: Australiër tekent gigantisch hart met schapen

De Australische landbouwer Ben Jackson kon door de strenge coronamaatregelen in zijn land de begrafenis van zijn tante niet bijwonen. Hij bedacht daarop een andere manier om zijn eer te betonen: een gigantisch hart van schapen. Met zijn creatie verovert hij nu de wereld.

Zoals zovelen die van hun naasten gescheiden waren door corona, was de Australische landbouwer Ben Jackson niet in staat om afscheid te nemen van een familielid. Hijzelf woont in de deelstaat New South Wales, zijn tante Debby in Queensland, op een afstand van 400 kilometer. Zijn tante is recent overleden aan de gevolgen van kanker. Door de coronabeperkingen kon Ben niet naar Brisbane om afscheid te nemen en om de begrafenis afgelopen maandag bij te wonen.

Dus bedacht hij zijn eigen manier om zijn liefde en eer te tonen. Hij legde graan uit op een van zijn velden in de vorm van een enorm groot hart. Hij verzamelde zijn schapen en liet hen daarop los. Duizenden schapen vulden de omtrek van het hart op.

Ben liet het vanuit de lucht filmen door een drone. De beelden gaan nu viraal nadat hij ze online gedeeld heeft.

Videospeler inladen...

"Er was geen enkele manier waarop ik naar daar kon gaan en hallo zeggen, of naar de begrafenis kon gaan", vertelt hij aan BBC. "Ik voelde me wanhopig, hulpeloos, ik wist echt niet wat te doen. Maar omdat ik bezig was met het voederen van de schapen, besloot ik gewoon om zo een gigantisch hart te maken. Een hart dat in alle eerlijkheid verbleekt bij het hare."

Ben heeft in het verleden nog al "schaapkunstwerken" gemaakt in de vormen van symbolen en logo's. Zijn tante is altijd een fan geweest van zijn creaties. "Ze zou glunderen van trots als ze zou zien dat zoveel mensen glimlachen en genieten van het hart dat ik voor haar gemaakt heb. Het is gewoon liefde. Liefde is allesovertreffend."

Meest gelezen