Brussel Mobiliteit

Brusselse koperdieven hebben het gemunt op pittoreske straatlantaarns 

In Brussel zijn de voorbije dagen een twintigtal lampenkappen van de straatverlichting verdwenen. Brussel Mobiliteit vermoedt dat ze gestolen zijn door koperdieven, aangezien in de lampenkappen kleine hoeveelheden koper zit. 

"Op de Leuvensesteenweg en de Leopold II- laan in Brussel zijn een twintigtal lampenkappen van onze mooie pittoreske straatlantaarns verdwenen", vertelt Inge Paemen van Brussel Mobiliteit. "Wij vermoeden dat die gestolen werden door koperdieven, aangezien er in die kappen een kleine hoeveelheid koper zit en de prijs van koper sterk gestegen is."

Daders

Volgens Brussel Mobiliteit zijn de verdwenen lampenkappen het werk van professionals. "Die mensen hebben op die lantaarnpaal moeten klimmen. Daarnaast hebben ze ook het juiste materiaal nodig, want die lampenkappen maak je niet zomaar los, die zitten goed vast. Dus het gaat hier volgens ons om professionele dieven, we hebben dan ook een klacht ingediend bij de politie. Voorlopig is er nog geen nieuws van de daders." 

We gaan de lampenkappen vervangen door exemplaren in aluminium, zodat koperdieven geen interesse meer hebben

Inge Paemen, Brussel Mobiliteit

Intussen bekijkt  Brussel Mobiliteit of de lampenkappen binnenkort vervangen kunnen worden door niet-koperen exemplaren. "We denken in de eerste plaats aan aluminium", zegt Inge Paemen. "En op dat moment zullen we de lampen dan ook vervangen door LED-lampen om energie te besparen." 

Brussel Mobiliteit

Meest gelezen