Burgemeester Luc Vandevelde
Radio 2

Politieke doorbraak in Eeklo? Partij van burgemeester onderhandelt met CD&V en N-VA over nieuwe coalitie

De partij van burgemeester Luc Vandevelde (SMS) gaat in op de uitnodiging van oppositiepartijen CD&V en N-VA om samen een coalitie te vormen in Eeklo. Daarmee lijkt er een einde te komen aan de politieke crisis die er vorige week is ontstaan. Schepen van Groen, Bob D'Haeseleer, sloot zich toen aan bij Vooruit. Door zijn vertrek kon de huidige coalitie zijn meerderheid niet meer behouden.

In Eeklo is er vooruitgang in de politieke crisis. SMS, de partij van burgemeester Luc Vandevelde, gaat in op de uitnodiging van de twee grootste oppositiepartijen, CD&V en N-VA, om te praten over een nieuwe samenwerking.

Nieuwe meerderheid zoeken

De partijen in Eeklo moeten een nieuwe meerderheid zoeken nadat de huidige meerderheid van SMS, Groen en Open VLD uit elkaar viel. Dat gebeurde nadat schepen Bob D'Haeseleer overstapte naar Vooruit. Anderhalf jaar geleden vertrok D'Haeseleer bij Groen en ging verder als onafhankelijke. Zijn overstap was er te veel aan voor Groen dat de coalitie opblies.

kasto80

Meest gelezen