Zangeres Olivia Rodrigo
2019 Jason Mendez

Na opvallende overeenkomsten: Olivia Rodrigo erkent bandleden Paramore als co-auteurs van het nummer "good 4 U"

De Amerikaanse popzangeres Olivia Rodrigo heeft twee leden van de punkband Paramore erkend als co-auteurs van het nummer "good 4 U". Fans van Paramore merkten eerder op dat "good 4 U" opvallend overeenkwam met Paramores nummer "Misery Business". 

Popzangeres en actrice Olivia Rodrigo maakt wereldwijd furore met haar debuutalbum Sour (2021). De nummers van de 18-jarige Amerikaanse zijn razend bekend, vooral bij haar leeftijdsgenoten. Toch kreeg Rodrigo veel kritiek over het nummer "good 4 U". Dat zou volgens kenners en fans veel gelijkenissen vertonen met het nummer "Misery Business" van de punkband Paramore. Online verschenen massaal "mashups" waarin de twee nummers werden samengevoegd tot één.

Rodrigo deelde eerder dat Paramore haar op muzikaal vlak heeft geïnspireerd. Nu heeft ze ook Paramore-zangeres Hayley Williams en ex-guitarist Josh Farro met terugwerkende kracht aangeduid als co-auteurs van "good 4 U". In het verleden kreeg ook zangeres Taylor Swift credits voor haar invloed op twee van Rodrigo's nummers. 

Andere artiesten credits geven met terugwerkende kracht is iets dat wel vaker voorkomt in de muziekwereld.

Vergelijk hier zelf de nummers "good 4 U" van Olivia Rodrigo en "Misery Business" van Paramore:

Good 4 Paramore

De bandleden van Paramore reageerden via sociale media dankbaar op Rodrigo's bekendmaking. "Onze uitgever is door het dolle heen", deelde zangeres Hayley Williams op haar Instagrampagina. Zelf brengt Williams "Misery Business" voorlopig niet meer live. Ze voelt geen connectie meer met het lied dat ze schreef als tiener: “Het is voor ons tijd om eventjes van het nummer af te stappen."

Meest gelezen