Belga
Nicolas Maeterlinck

Oost-Vlaamse peperkoekbedrijven smelten samen: "Verschillende koekjes blijven hun smaak behouden"

Het peperkoekbedrijf Vondelmolen uit Lebbeke gaat het Lokerse peperkoekbedrijf De Vreese-Van Loo overnemen. Beide bedrijven bestaan al meer dan 5 generaties en daarom wil directeur Jo De Keyzer dat de eigenheid van beide peperkoeken wordt bewaard: "We kunnen de traditie van beide koekjes niet zomaar negeren."

Twee peperkoekbedrijven uit onze provincie gaan fuseren. Het bekende peperkoekbedrijf Vondelmolen uit Lebbeke neemt peperkoekbedrijf De Vreese-Van Loo uit Lokeren over. Door de overname kunnen ze nu wereldwijd twee soorten peperkoek aanbieden. "De eigenschappen van beide peperkoeken zijn onderscheidend en dat willen we zo houden", zegt directeur Jo De Keyzer van Vondelmolen.  

Het Facebookbericht van Vondelmolen:

Familiebedrijven

Zowel Vondelmolen als De Vreese-Van Loo zijn familiebedrijven, die al elk al meer dan 150 jaar bestaan.  "Als je kijkt naar het familieverhaal van ons bedrijf en dat van De Vreese-Van Loo, dan stel ik vast dat ze beiden al door een vijfde generatie geleid worden", vertelt De Keyzer. "Het is te mooi om dat zomaar te negeren."

Bij de 2 bedrijven samen werken momenteel zo'n 90-tal mensen. Vondelmolen laat weten dat niemand zijn job zal verliezen. "Er wordt doelbewust gekozen om beide productiesites operationeel te houden", besluit De Keyzer.

kasto80

Meest gelezen