Sportpaleis Antwerpen heropent op 18 september

Het Antwerpse Sportpaleis opent over drie weken opnieuw de deuren. De grootste concertzaal van ons land was dan anderhalf jaar dicht door corona. Wie er een evenement organiseert kan kiezen tussen twee mogelijkheden: ofwel de volledige capaciteit, zonder mondmasker of afstand maar wél met een Covid Safe Ticket. Ofwel met mondmasker en afstand, waarbij tussen elke reservatie een zitje wordt vrijgehouden, maar met minder toeschouwers.

Na de Lotto Arena het voorbije weekend zal binnenkort ook het aanpalende Sportpaleis weer de deuren openen nu de coronamaatregelen dat mogelijk maken. De grootste concertzaal van ons land zal vanaf 18 september zowel evenementen met beperkte capaciteit en mondmaskerplicht huisvesten als Covid Safe evenementen waar een mondmasker of afstand houden niet nodig is. De organisatoren van de evenementen beslissen daar telkens zelf over, zegt Jan Van Esbroeck, CEO van de Sportpaleis Group.

Rond het Sportpaleis wordt extra plaats gecreëerd. "Voorlopig hebben we het geluk dat we de zone achter het Sportpaleis onder het viaduct tot onze beschikking hebben, en waar we een zee van ruimte hebben om controles te doen op het Covid Safe ticket. Van daar af kunnen de mensen het normale parcours verder volgen", legt Van Esbroeck uit.

Het wordt toch nog een beetje kommer en kwel voor ons de eerste zes maanden

Jan Van Esbroeck, CEO van de Sportpaleis Group

De ceo is erg opgelucht. "We zijn al een tijdje bezig met de kleinere zalen maar het hart van onze organisatie ligt in het Sportpaleis. De heropening is een belangrijke stap die we kunnen zetten naar een normalisering, al beseffen we dat het nog wel enkele maanden zal duren voor het wordt zoals voorheen."

"Ook dit jaar zal bloedrood tekenen voor ons. De meeste internationale acts hebben hun toernees uitgesteld naar het latere voorjaar volgend jaar. Het wordt toch nog een beetje kommer en kwel voor ons de eerste zes maanden, niet alles is achter de rug."

Eerste act al uitverkocht

Het heropeningsevenement van het Sportpaleis op zaterdag 18 september wordt hardstyleconcept "Reverze 2021, Wake of the Warrior" en is al helemaal uitverkocht. Bezoekers zullen over een Covid Safe Ticket moeten beschikken. Ook een week later bij "Moose Bar XXL" zal de Covid Safe procedure worden gevolgd, net als bij de twee geplande concerten van Elton John in oktober.

Het Sportpaleis stelt dat ticketkopers steeds per mail op de hoogte worden gebracht van welke scenario werd gekozen - Covid Safe of niet - en wat dan de concrete instructies zijn. "Het is de verantwoordelijkheid van de bezoeker om zich naar deze  regelgeving te conformeren", klinkt het nog. "De Sportpaleis Group kan om logistieke redenen in geen van haar zalen een testmogelijkheid voorzien."

Meest gelezen