Voetgangerstunnel onder Antwerpse Schelde twee dagen gesloten door onderhoudswerken

De voetgangerstunnel onder de Schelde in Antwerpen gaat vandaag en morgen overdag dicht. Er moeten dringende onderhoudswerken gebeuren aan de roltrappen op Linkeroever. Voor voetgangers en fietsers die toch van de ene naar de andere oever moeten geraken, zijn er nog alternatieven. "Zij kunnen gebruik maken van de gratis veerboot of van de Kennedyfietstunnel", zegt Gilles Van Goethem van het Agentschap Wegen en Verkeer. 

Fietsers en voetgangers zullen vandaag en morgen niet door de Sint-Annatunnel in Antwerpen kunnen passeren. De voetgangerstunnel is gesloten door onderhoudswerken aan de roltrappen op Linkeroever. Ook de liften werken momenteel niet, in afwachting van een grondige renovatie.

Er zijn wel alternatieven voor voetgangers en fietsers om van de ene naar de andere oever te gaan. "We raden de mensen aan om deze twee dagen gebruik te maken van het gratis Sint-Anna Veer. Dat vaart vlakbij de tunnel, tussen het Frederik Van Eedenplein en het Steen. Daarnaast is er ook nog de Kennedyfietstunnel waarnaar altijd uitgeweken kan worden", zegt Gilles Van Goethem van het Agentschap Wegen en Verkeer.

Aan de toegangen van de voetgangerstunnel staan er ook veiligheidsagenten die je naar de alternatieven verwijzen. De tunnel is afgesloten van half 8 's morgens tot half 6 's avonds.

Meest gelezen