Waasland-Beveren opent rouwregister voor Wilfried Van Moer: "Veel verslagenheid bij supporters"

Voetbalclub Waasland-Beveren geeft zijn supporters de kans om een rouwregister te tekenen voor overleden ex-speler, en icoon van de ploeg, Wilfried Van Moer. Ze kunnen dat vanaf deze middag doen in het Freethielstadion. "Dat vonden we belangrijk, want je merkt aan de supporters dat Van Moer veel heeft betekend voor de club", zegt woordvoerder Martijn De Jonge.

Voetbalclub Waasland Beveren wil waardig afscheid nemen van oud-voetballer Wilfried Van Moer, die dinsdag op 76-jarige leeftijd overleed aan de gevolgen van een hersenbloeding. Hij was 16 toen hij bij het eerste elftal van het toenmalige SK Beveren begon te speIen. In 1965 verkaste hij naar Antwerp. 15 jaar later, in 1980, begon hij aan een tweede periode bij de club waar het voor hem allemaal begon. Van Moer was toen al 35 jaar, maar bleef toch nog 2 seizoenen bij Beveren.

Eerbetoon

Uit eerbetoon voor Van Moer, en om gehoor te geven aan de fans, opent de club nu een rouwregister voor hun ex-speler. "Er was veel verslagenheid bij supporters", klinkt het bij woordvoerder Martijn De Jonge. "Daaraan merkte je dat hij veel heeft betekend voor de club. Daarom vonden we het logisch om een rouwregister op te starten."

Icoon van de club

"Van Moer was een van de belangrijkste voetballers die ooit in Beveren heeft gevoetbald", gaat De Jonge verder. "Hij heeft destijds ook geholpen bij onze opmars naar eerste klasse en dat is toch iets om heel fier op te zijn."

Supporters zijn vanaf vandaag om 13 uur welkom om het rouwregister tekenen. Dat kunnen ze doen in het Freethielstadion. 

kasto80

Meest gelezen