Radio 2

Bloementapijten en alternatieve bloemencorso in Blankenberge

In Blankenberge belooft het laatste weekend van de vakantie druk te worden, want de bloementapijten liggen er weer. Vorig jaar kon de traditionele bloemencorso niet doorgaan door corona. In plaats daarvan liet de stad bloementapijten aanleggen. Dat was zo een succes, dat ze er dit jaar opnieuw liggen. 

Er zijn drie zo'n bloementapijten. Eentje ligt in het Leopoldpark, eentje op het Manitobaplein en de grootste op het Koning Leopold-III-plein. Het is maar liefst 25 meter op 17 meter groot. Voor dat bloementapijt werden er 100.000 bloemen gebruikt: begonia's en dahlia's. 36 mensen hebben er de hele dag aan gewerkt. Het is een afbeelding van een baadster geworden, een authentieke badkar en de oude Pier. Het sfeerbeeld katapulteert je terug naar de periode rond 1900, toen een bezoekje aan het strand er helemaal anders uitzag. 

Het échte werk volgt komende zondag met de bloemencorso zelf. Dit jaar is er nog altijd geen rijdende stoet door de coronamaatregelen, maar wel 13 bloemenwagens die op een vaste locatie staan.

Meest gelezen