Festival Buitenbeenpop weer vanop de wei in Leopoldsburg, maar met beperkt publiek

Buitenbeenpop, het festival voor mensen met een beperking, wordt voor het tweede jaar online gehouden. Om een festivalgevoel te creëren, worden de optredens vandaag gestreamd vanop een podium in de tuin van Kwartier IJzer in Leopoldsburg. Vorig jaar gebeurde dat vanuit de grote zaal in het cultuurcentrum. 

Buitenbeenpop is bedoeld voor mensen met een beperking, een kwetsbare groep dus. Om hen coronaproof te onvangen zouden er heel veel extra maatregelen moeten genomen worden. Volgens de organisatie zou dat de prijs van de tickets de hoogte injagen. Daarom is het net als vorig jaar een digitale editie. 

Het Kwartier IJzer is voor de gelegenheid omgebouwd tot een mini-festivalterrein. "Een beperkt aantal gasten uit instellingen uit de buurt mag hier de optredens in levende lijve bijwonen", vertelt presentator en peter van het festival Jelle Cleymans. "Maar dankzij de livestream op de website van Buitenpop en de uitzending van TV Limburg kunnen alle instellingen vandaag meegenieten." 

(Lees verder onder de foto)

Op het podium staan dit jaar Yves Segers, Sandra Kim, Garry Hagger en Belle Perez, samen met de XL Band. Tijdens het allereerste nummer werd al een polonaise ingezet. "Wacht maar tot volgend jaar", lacht organisator Jan Vanzeir. "Dan zitten we weer op onze vaste stek op het Zegeplein en is er weer een gewone Buitenbeenpop. Dat gaat driedubbel feest zijn! Noteer alvast 26 augustus 2022 in je agenda."

Vandaag zijn de optredens gratis te zien op de website van Buitenbeenpop

Meest gelezen