Radio 2

Wereldtop van padelspelers aanwezig in Knokke-Heist. Sabine Appelmans: We zullen een lesje krijgen, maar gaan ervan genieten"

Vandaag start in Knokke-Heist een exhibitietornooi padel: de World Padel Tour. Een aantal teams van de top 10 van de wereld zijn aanwezig. Ook heel wat Belgische (ex-)tennisspelers zijn er aan het werk: ondermeer Sabine Appelmans, Olivier Rochus, Filip Dewulf en Steve Darcis.

Padel is een combinatie van tennis en squash. Een hype die al een tijdje bezig is. Ook voormalig tennisster Sabine Appelmans is door de microbe gebeten: "Een paar jaar geleden ben ik met vrienden begonnen. Ik merkte dat ik er toch wel aanleg voor had. Ik kreeg vooral terug goesting om competitie te spelen. In België ben ik bij de betere dames. Ik vind er echt heel veel plezier in. Het is een leuke wereld waar je veel vriendschappen smeedt. En het is een teamsport, je speelt altijd met twee. 

Prijzengeld in bitcoins

Opvallend is het prijzengeld dat in Knokke-Heist wordt betaald: er valt 12.000 euro te verdienen in... bitcoins, dat is een virtuele munt. Sabine Appelmans: "Eén van de hoofdsponsors is Bit4You. Zij betalen de spelers in cryptomunten. Dat is nieuw, uniek zelfs in de wereld. Maar de sport is ook nieuw, dus het past wel bij elkaar."

(lees verder onder de foto)

Radio 2

Of er grote namen komen dit weekend? Appelmans: "Er zijn zeker enkele topteams aanwezig. Het team dat nummer 4 staat op de wereldranglijst komt. En enkele Belgische toppers krijgen ook hun kans. Ik speel samen met Elke Clijsters. Wij spelen tegen de wereldkampioenen van 2019. Zij spelen zo’n hoog niveau. We gaan ongetwijfeld een lesje krijgen, maar we zullen er toch van genieten." 

Meest gelezen