Radio 2

Silobrand in industriepark Heernisse in Diksmuide: "Gelukkig geen gevaar voor omwonenden"

In Diksmuide is het aan het branden bij een recyclagefabriek in de Cardijnlaan. Rond 6 uur 's morgens werd de brandweer opgeroepen. Er waren pvc-korrels aan het smeulen. Even vreesden ze ervoor dat er gevaarlijke stoffen vrijkwamen, maar dat is gelukkig niet het geval.  

De brandt woedt in het industriepark Heernisse in Diksmuide bij pvc-recyclagefabriek Deceuninck Compound. Pvc-korrels zijn er aan het smeulen in een silo. De brandweer kan de brand maar moeilijk bereiken. 

De brandweer werd al om 6.15 uur opgeroepen. De oorzaak van de brand is onduidelijk. Er werd gevreesd voor de vorming van bijtende stoffen. Een adviseur kwam ter plaatse om de situatie in te schatten. Kristof Louagie van brandweerzone Westhoek: “De eerste metingen tonen aan dat er geen concentraties bijtende stoffen zijn aan de buitenzijde van het bedrijf. Er is geen gevaar voor omwonenden en andere bedrijven in de buurt. We volgen de situatie verder op". 

Alles is onder controle, maar de brandweer zal nog enkele uren bezig zijn om de brand helemaal te doven. 3 mensen zijn ter controle naar het ziekenhuis gebracht.

Meest gelezen