AFP or licensors

Zware brand in torengebouw in Milaan: grote ravage maar geen slachtoffers

In de Noord-Italiaanse grootstad Milaan heeft een zware brand gewoed in een torengebouw van 18 verdiepingen. Het vuur begon op de hoogste verdiepingen, maar baande zich snel een weg naar beneden. Hoewel er geen slachtoffers zijn gevallen, roept de brand herinneringen op aan de brand in de Grenfell-toren in Londen, waarbij in 2017 meer dan 70 doden vielen. Ook in Milaan is de gevelbekleding namelijk uiterst snel in vlammen opgegaan.  

De brand brak zondagnamiddag uit op de 15e verdieping van het torengebouw en verspreidde zich snel langs de gevelbekleding. Volgens de brandweer konden alle bewoners tijdig ontkomen. Wel zijn verschillende mensen met rookvergiftiging in het ziekenhuis opgenomen. De ravage is groot.

Burgemeester Giuseppe Sala zag een gelijkenis met de dodelijke brand in de Grenfell Tower in Londen in 2017. "Het gebouw is pas tien jaar geleden gebouwd. Het is onaanvaardbaar dat zo'n modern gebouw zo kwetsbaar is gebleken", zegt hij.

Een van de bewoners van het gebouw bleek overigens de rapper Mahmood te zijn, die twee jaar geleden het in Italië erg populaire liedjesfestival van San Remo won en vervolgens tweede werd op het Eurovisiesongfestival.

Bekijk hieronder luchtbeelden van de brand:

Videospeler inladen...

Meest gelezen