Chocoladefabriek in Berlaar loopt schade op door brand in productieafdeling

In Berlaar heeft een brand gewoed bij chocoladeproducent Gust Royal aan de Aarschotsebaan.  De eigenaar is de brand zelf beginnen te blussen, de brandweer kwam ter plaatse om het werk af te maken. Hoewel de winkel gespaard bleef, liep het productiegedeelte aanzienlijke schade op. De precieze oorzaak is nog niet bekend. 

Rond 5.30 uur vanmorgen brak brand uit in het bedrijf aan de Aarschotsebaan in Berlaar. Achteraan in de fabriek vatte een machine vuur. Terwijl de eigenaar wachtte op de brandweer, begon hij zelf al te blussen. Hij raakte bevangen door de rook en is voor controle overgebracht naar het ziekenhuis. De brandweer kon daarna de machine verder afblussen en ventileerde het gebouw om de rook weg te krijgen. 

De schade aan machines in het productiegedeelte van de fabriek is aanzienlijk. De winkel vooraan heeft last van geurhinder, maar liep geen brandschade op.  De precieze oorzaak van de brand is niet bekend. De Aarschotsebaan (N10) werd door de brand een tijd lang afgesloten. Ondertussen kan het verkeer in de richting van Lier opnieuw passeren. 

Meest gelezen