Inbraak in seniorenlokalen Wemmel: "Net nu we onze werking opnieuw wilden opstarten, gebeurt dit"

Er is ingebroken in de lokalen van de seniorenvereniging Okra in Wemmel. En dat is klap voor de senioren. Door corona konden zij bijna twee jaar lang niet samenkomen en nu het wel weer kan, gebeurt dit. De dieven namen een geluidsinstallatie mee en richtten ook schade aan. 

"Er is ingebroken in onze lokalen, en de kasten zijn opengebroken", vertelt Marcel Story van de seniorenvereniging Okra uit Wemmel. "Ook onze geluidsinstallatie is gestolen, de microfoons en de versterkers zijn verdwenen. We komen hier altijd samen met een honderdtal mensen dus een geluidsinstallatie is geen overbodige luxe. Ook de kast met het eetgerief is opengebroken, dit is zielig. De zaal is al niet echt in een goeie staat, dit doet er geen goed aan. Ook onze vlaggen van Okra die buiten hingen, waren weg en die zijn ondertussen teruggevonden in een wegje verderop." 

Deze zaal is ons enige toevluchtsoord

Marcel Story

De lokalen zijn een belangrijke ontmoetingsplek voor de senioren van Wemmel. "Door corona konden we hier bijna twee jaar lang niet samenkomen", vertelt Marcel. "We hadden nu net plannen om opnieuw op te starten. Deze zaal is ons enige toevluchtsoord. Bovendien vind je niet zomaar een zaal die betaalbaar, ruim genoeg en ook vrij is. We gaan klacht indienen bij de politie." 

Meest gelezen