Radio 2

Schippers verliezen duizenden euro's aan werkmateriaal na inbraak

In Merkem is voor enkele duizenden euro's aan werkmateriaal gestolen bij vzw De Boot. Dat is een vereniging die boottochten en andere soorten ecologisch toerisme organiseert in de Westhoek. "Ik ging net beginnen met de renovatie van een boot, dus het komt echt ongelegen", zegt Bart Castelein van vzw De Boot.

Vrijdagnacht werd er bij vzw De Boot ingebroken. De container met werkmateriaal, zoals slijpschijven, schieters en lasposten om boten op te knappen, werd opengebroken. "Al het materiaal dat ik dagelijks gebruik is verdwenen", getuigt Bart Castelein van vzw De Boot. "Een inbraak komt altijd ongelegen, maar nu kan ik gewoon niet verder werken. Vanaf september zou ik een nieuwe vierde boot, de Hubert, nieuw leven in blazen en daarvoor heb ik natuurlijk mijn gestolen werkmateriaal nodig."

Het was Bart zelf die de diefstal opmerkte: "Ik zag dat de hekkens van de schapenweide bij mijn werkcontainers open stonden. Ik belde de schapenboer op, maar die wist van niks. Nadat ik mijn boot parkeerde en ernaartoe reed, merkte ik dat de container met mijn dure werktuigen opengebroken was. Alles was verdwenen. De schade loopt op in de duizenden euro’s."

Ik had veel vertrouwen in de mensheid, dat kreeg nu een deuk
Bart Castelein

De dieven wisten precies waar ze moesten zijn. Want aan de andere container waar enkel constructiehout opgeborgen ligt, is er niets te zien. "Ze zijn echt in de juiste container geweest, maar ik heb geen zin om mensen te gaan verdenken. Ik had veel vertrouwen in de mensheid, dat kreeg nu een deuk. Gelukkig bieden mensen via facebook nu hun materiaal aan. Zo voel ik me wel gesteund."

Meest gelezen