Foto: Stijn Wils (Schepen De Becker, burgemeester Thienpont en schepen Goeminne )

Inwoners van Kortenberg mogen gratis bloemen plukken op een plukweide: "Bloemen maken vrolijk"

Kortenberg heeft een bloemenplukweide aangelegd waar inwoners gratis veldbloemen mogen plukken. De gemeente heeft de voorbije maanden ook de straten aangekleed met bloemen want Kortenberg wil een bloemengemeente zijn. 

"Ik hou ontzettend veel van bloemen", vertelt burgemeester Alexandra Thienpont (CD&V). "We hebben de gemeente opgefleurd met bloementorens en bloemenkorven en daarnaast hebben we ook nog 5.000 bloemen geplant. En nu is er de plukweide waarmee we bloemen tot in de huiskamer van onze inwoners willen brengen. Want bloemen maken vrolijk. Ze kunnen onze problemen niet oplossen, maar ze maken het leven aangenamer."

Bijen

"De plukweide is een hele wilde bloemenweide, er groeien verschillende veldbloemen waarmee je een mooi boeket kan maken", zegt Thienpont. "Het is een kleine weide want het is proefproject. Als we merken dat mensen daar erg van genieten, kunnen we het nog uitbreiden. We hebben ook gekozen voor bloemen waar de bijen op af komen, en dat hebben we bewust gedaan."

Maximum tien bloemen

Als je bloemen gaat plukken, moet je je wel aan bepaalde regels houden, zegt de burgemeester: "De weide is iedere dag open van 7 uur tot 22 uur. Elke inwoner van Kortenberg is tijdens die uren welkom, maar we vragen om maximum tien bloemen te plukken zodat er voldoende overblijft voor anderen. Het is gratis en er zal ook niemand zijn om te controleren. Dus we hopen dat onze inwoners de hoffelijkheidsrichtlijnen zullen respecteren."

Meest gelezen