© 2011 Stefan Dewickere

Mechelse politie gaat toezicht houden langs drukke schoolroutes: "Weggebruikers attent maken op gevaarlijke punten"

In Mechelen zullen de politie en gemeenschapswachten de eerste weken van het schooljaar extra toezicht houden op 15 plaatsen langs de routes naar de scholen. Er zijn namelijk steeds meer fietsers en het verkeer wordt weer drukker. "Daarom gaan we een oogje in het zeil houden en weggebruikers attent maken op de gevaarlijke punten", zegt politiewoordvoerder Dirk Van de Sande. 

Vanaf overmorgen fietsen dagelijks zo'n 40.000 jongeren en volwassen weer naar school in Mechelen. Daarom wil de politie er de eerste weken extra toezicht houden. "Van de maand september maken we altijd gebruik om een aantal zaken op te frissen. De leerlingen komen uit een vakantieperiode, waardoor de verkeersregels weer even vervaagd zijn. Er is ook meer verkeer, alles verloopt wat meer gehaast en er zijn drukke schoolroutes met een aantal gevaarlijke punten", verklaart politiewoordvoerder Dirk Van de Sande.

Na de vakantieperiode zijn de verkeersregels wat vervaagd. Die gaan we weer opfrissen

Dirk Van de Sande, politie Mechelen

Tijdens de actie zal de politie herkenbaar aanwezig zijn op de bekende schoolroutes. Op sommige plaatsen worden ze bijgestaan door gemeenschapswachten. De bedoeling is vooral om te sensibiliseren.

"We zullen hier en daar aan verkeersregeling doen, zodat de mensen weten wat de bedoeling is en waar fietsers bijvoorbeeld kunnen verzamelen voor de verkeerslichten. We gaan de weggebruikers ook helpen om alles op een correcte manier te doen, zodat ze dat binnen een aantal weken alleen kunnen", legt Van de Sande uit. 

Meest gelezen