2020 Getty Images and Vanity Fair

Nieuw album Kanye West meteen groot succes, maar "platenfirma heeft album gelost zonder mijn toestemming"

Gisteren verscheen "Donda", het langverwachte album van de Amerikaanse rapper Kanye West. Enkele uren na de release laat de artiest weten dat dit buiten zijn wil gebeurde en dat het label een nummer van het album schrapte.

Voor fans van Kanye West was het gisteren een hoogdag. "Donda", Kanyes langverwachte tiende studioalbum, verscheen plots op verschillende streamingdiensten. Toch bleek de rapper zelf niet zo blij te zijn met de plotse release. Via een Instagrambericht liet Kanye weten dat Universal Music (het label n.v.d.r) "Donda" heeft gereleaset zonder zijn toestemming. Daarnaast schrapte de firma oorspronkelijk het nummer "Jail, pt. 2", dat ondertussen wel weer werd toegevoegd aan het album.

Universal Music heeft nog niet gereageerd op Kanyes uitspraak. De release stond al voor eerder deze zomer gepland, maar werd telkens uitgesteld. "Donda", dat vernoemd werd naar de overleden moeder van Kanye, scheert momenteel hoge toppen in de hitlijsten.

Dubieuze samenwerking

Op het nummer "Jail, pt. 2" zijn rockster Marilyn Manson en rapper DaBaby te horen. Bij de release werd het nummer niet opgenomen, maar later werd "Jail, pt. 2" wel toegevoegd aan het album.

Marilyn Manson en DaBaby zijn beiden controversiële figuren. Manson is verwikkeld in verschillende rechtszaken nadat meerdere vrouwen hem hadden beschuldigd van seksueel misbruik. Manson zelf ontkent de feiten, maar voor zijn platenfirma was dit een duidelijk teken om de samenwerking stop te zetten. Rapper DaBaby deed vorige maand tijdens een festival een hele reeks homofobe uitspraken die zowel het publiek als mede-artiesten schokten.

DaBaby, Kanye West en Marilyn Manson tijdens de derde exclusieve luistersessie van "Donda" in Chicago.
2021 MEGA
Kanye West tijdens een exclusieve luistersessie van het album op 22 juli
2021 Kevin Mazur

Meest gelezen