Vaccinatiecentra in Westerlo en Geel sluiten de deuren: "Daarna nog pop-up momenten voor laatste tweede prikken en 12-plussers"

De vaccinatiecentra van Westerlo en Geel sluiten respectievelijk vandaag en morgen de deuren. In de namiddag kunnen 12-plussers er nog een vaccin komen halen zonder afspraak. Ook wie zijn tweede prik miste, is nog welkom. "Daarna worden de allerlaatste prikken enkel nog gegeven op pop-up momenten", zegt manager Eddy Laeremans. 

In totaal zijn er zo'n 180.000 vaccins gezet in De Zoerla in Westerlo en De Waai in Geel. Bijna iedereen die dat wil, heeft intussen een prik gehad. Daarom sluiten de vaccinatiecentra vandaag en morgen de deuren. 

Er is wel nog een laatste kans voor 12-plussers die nog een prik moeten krijgen en iedereen die zijn tweede prik heeft gemist. "Voor hen organiseren we nog een soort opendeur moment in de namiddag", zegt manager Eddy Laeremans. 

In de namiddag organiseren we nog een opendeur moment voor 12-plussers en iedereen die zijn tweede prik heeft gemist

Eddy Laeremans, centrummanager

"En daarna gaan we over naar een kleiner verhaal, met een soort pop-up vaccinatiecentrum", gaat Laeremans verder. "We boeken dan zoveel mogelijk afspraken in op enkele woensdagmiddagen en zaterdagvoormiddagen. Dat zijn de allerlaatste momenten. Daarna moeten we afwachten welke richtlijnen er volgen vanuit de overheid."

Op 4 en 11 september wordt er vanaf 9 tot 10.30 uur gevaccineerd in de cafetaria van De Zoerla. Op 22 september en 13 oktober wordt er vanaf 14 tot 16 uur gevaccineerd in de vergaderzaal van De Waai. 

Meest gelezen