Radio 2

Geen opvang voor de kinderen? Neem ze mee naar het werk

De werknemers van projectontwikkelaar ION in Waregem kunnen vandaag hun kinderen meenemen naar het werk. Het bedrijf ontvangt op hun Kids Day een 25-tal kinderen, van kleuters tot pubers. Zo hoeven de ouders geen opvang te voorzien en kunnen de kinderen eens zien wat de ouders nu precies doen op het werk.

In Waregem gooit projectontwikkelaar ION de deuren open voor de kinderen van de werknemers. Het bedrijf neem dit initiatief omdat heel wat werknemers nog jonge kinderen hebben en er in de laatste vakantiedagen nog amper vakantie- of sportkampjes worden georganiseerd.

In de ochtend ontbijt iedereen samen. Daarna gaan de ouders aan het werk en nemen de kinderen, verspreid over twee leeftijdsgroepen, deel aan sportactiviteiten. 's Middags wordt er opnieuw samen gegeten en krijgen de kinderen een rondleiding in het bedrijf en kunnen ze hun ouder even "helpen" op het werk. "Voor veel kinderen is het de eerste keer dat ze hier zijn. Ze kennen wel de naam van het bedrijf, maar dat is het ook. Vanmiddag komt de ijskar langs, dat is leuk voor de kinderen maar ook voor de ouders", lacht één van de werknemers.

Meest gelezen