Kokkin Annie, vaste waarde in talkshow "Gert Late Night", overleden

Annie Deleersnyder (74), bij kijkers bekend als kokkin in de talkshow "Gert Late Night", is overleden. Dat melden presentatoren Gert Verhulst en James Cooke via Instagram. Deleersnyder legde op de boot Evanna Verhulst en Cooke in de watten, en ze dook op die manier ook geregeld op in het programma. Ze is overleden na een korte ziekte, meldt zender Play4.

Gert Verhulst en James Cooke hebben dezelfde foto van hen met kokkin Annie gepost op Instagram. Ze laten weten dat ze aangedaan zijn door haar overlijden, en ze bedanken Annie omdat ze altijd goed voor hen heeft gezorgd. 

Onder de Instagram-post reageren heel wat bekende gezichten, die ooit in "Gert Late Night" te gast zijn geweest. Verhulst kende Annie al uit de horeca, want ze heeft 40 jaar lang café 't Visserswelzijn uitgebaat in Oostduinkerke. 

Zo kwam hij op het idee om de vrolijke maar nuchtere West-Vlaamse een vaste rol te geven in "Gert Late Night". Annie dook onder meer op in de rubriek "Bedgeheimen", waarin James Cooke in bed een van de gasten op de Evanna de pieren uit de neus vroeg. 

"Ik kan moeilijk omschrijven hoe erg dit me raakt en woorden komen op zo een moment altijd te kort. Annie was, naast een bijzondere kokkin, vooral ook een echte vriendin. Ik kon altijd bij haar terecht en ik voelde me er steeds zo thuis en zo welkom", zo laat Verhulst via zender Play4 weten in een schriftelijke reactie. "Vorige week bracht ik haar nog een bezoekje. Ze was al even ziek, maar ik had niet verwacht dat het zo snel zou gaan."

"Als ik aan Annie denk, kan ik niet anders dan glimlachen. Ik heb met haar zoveel memorabele momenten beleefd aan boord van de Evanna. Ze bleef altijd zichzelf. Geen enkele BV bracht haar uit evenwicht. Niets was te veel gevraagd. En ze leerde ons wat belangrijk was. Vriendschap en lekker eten. Ik ga haar ontzettend missen", aldus James Cooke in een schriftelijke reactie.

Annie Deleersnyder heeft vorig jaar een kookboek uitgebracht: "Doe maar gewoon, koken met Annie". Daarin bundelt ze haar favoriete keukenklassiekers, die ze met succes klaarmaakte in haar vroegere horecazaak en op de Evanna voor "Gert Late Night".

In dit fragment uit "Gert Late Night" leggen Gert en James Annie in de watten als centrale gast in het programma:

Meest gelezen