Copyright 2021 The Associated Press. All rights reserved.

Bosbranden in Californië leiden nu ook tot evacuaties rond toeristische trekpleister in Lake Tahoe

In het westen van de Verenigde Staten worden tienduizenden mensen geëvacueerd uit de buurt van de toeristische plaats rond het Tahoe-meer. De westkust blijft sinds juli kampen met zware bosbranden die nu duizenden vierkante kilometer woud hebben vernietigd.

De brandweer in het noorden van de Amerikaanse staat Californië krijgt de enorme bosbranden van deze zomer maar met moeite onder controle. Dat geldt echter absoluut niet voor de "Caldor", een van de grootste vuurhaarden die nu al meer dan twee weken woedt en die blijft voortrazen. 

Die bosbrand heeft nu ook het westen en het zuiden van Lake Tahoe (zie video hieronder) bereikt, een van de belangrijkste toeristische plaatsen in de bergketen van de Sierra Nevada tussen Californië en de staat Nevada. Daar is al 750 vierkante kilometer bos met ook 660 woningen in vlammen opgegaan.

De brandweer heeft nu tienduizenden mensen in en rond de westelijke en zuidelijke oever van het meer aangeraden om te vertrekken, wat geleid heeft tot grote files. Bijna 4.000 brandweerlieden zijn ingezet om de brand te bestrijden. 

Videospeler inladen...
Lake Tahoe trekt vooral vakantiegangers en weekendverblijvers aan uit de regio rond San Francisco.
Copyright 2021 The Associated Press. All rights reserved.

Die Caldor is zelfs niet de ergste van de bosbranden. De grootste, de "Dixie Fire" woedt al sinds juli en heeft al meer dan 3.100 vierkante kilometer bos in de as gelegd. In totaal woeden er 15 grote vuurhaarden aan de westkust van de VS.

Lake Tahoe en omgeving zijn een erg populaire toeristische bestemming voor veel inwoners uit het noorden van Californië. Het 490 vierkante kilometer grote zoetwatermeer ligt in de Sierra Nevada, ten noordoosten van Sacramento en San Francisco. 

In de omgeving ligt een nationaal park en een enorm woud. In de buurt zijn ook een aantal erg bezochte skioorden gevestigd met idyllische namen zoals Squaw Valley en Heavenly Valley. 

Meest gelezen