Blik op de corona- en vaccinatiecijfers: dagelijkse ziekenhuisopnames blijven dalen

Het aantal nieuwe opnames van coronapatiënten in de Belgische ziekenhuizen blijft voorlopig dalen. Dat blijkt uit de meest recente gegevens van het wetenschappelijke gezondheidsinstituut Sciensano. Bekijk hier alle corona- en vaccinatiecijfers in detail.

In de periode van 11 tot 17 september kwamen er elke dag gemiddeld 60 nieuwe COVID-19-patiënten bij in de ziekenhuizen. Dat is 11 procent minder dan in de voorgaande week (4 - 10 september). Momenteel liggen er 713 coronapatiënten in de ziekenhuizen. Van hen liggen er 213 op de afdelingen intensieve zorg.

De nieuwe bevestigde besmettingen met het coronavirus zijn dan weer licht gestegen. In de week van 8 tot 14 september waren er 1.993 bevestigde besmettingen, een toename met 3 procent in vergelijking met de week voordien (1 - 7 september). Er werden in diezelfde periode 14 procent meer tests uitgevoerd (45.000), terwijl de positiviteitsratio stabiel bleef op 4,9 procent (-0,5 procent).

Tot slot nemen de overlijdens wegens COVID-19 weer af. Dagelijks waren er van 8 tot 14 september gemiddeld 7 overlijdens te betreuren, 6 procent minder dan in de zeven voorgaande dagen (1 - 7 september).

Wil je de meest recente, beschikbare cijfers raadplegen? Daarvoor kan je terecht in onze grafieken.

IN GRAFIEK: CORONACIJFERS

Let op: op bovenstaande grafiek kan je de cijfers nu niet vergelijken met de cijfers van het voorjaar 2020. In het voorjaar van 2020 stond elke vastgestelde besmetting voor naar schatting 30 werkelijke besmettingen, nu is dat voor slechts 3. Dat komt omdat er meer getest wordt. 

IN GRAFIEK: VACCINATIECIJFERS

Je kunt de meest recente cijfers van de besmettingen, de overlijdensziekenhuisopnames en tests terugvinden bij het wetenschappelijk instituut Sciensano.

Cijfers over het aantal geleverde vaccins en het aantal toegediende vaccins vindt u bij het Corona Commissariaat en bij Sciensano. Dat zijn federale cijfers, de Vlaamse vaccinatieteller toont hoeveel mensen in Vlaanderen gevaccineerd zijn.

Meest gelezen